2016-03-06 1079 瀏覽
這天來到銅鑼灣晚飯,友人找到在開平道cubus 上樓的新開韓菜。這裡位於21樓, 高層開揚落地玻璃, 環境舒適。我地叫左碟spicy sea snails muchim! 哇, 店員細心地為我地將麵同餸攪混! 太貼心了! 材料豐富, 有好多粒田螺加埋泡菜, 雖然食落口都幾辣, 但係好醒胃同惹味! 友人食唔到辣,最後差唔多我1個人食晒。個人推介是碟Garlic chicken , 新鮮烤雞,上碟已嗅到濃濃香蒜味, 外皮味道甜甜地,好香口, 雞肉肉質嫩滑得來帶點煙韌, 唔辣! 推介!份量大碟,,我個人認為適合四個人share吃,附上白蘿蔔, 配上可解膩。食韓國菜自不然會叫酒飲, yuja apple soju, 入口清新, 甜度恰到好處, 酒味適中!題外話: 老闆娘是韓國人, 我用有限的韓語與老闆娘閒談, 得悉與我都是同一位韓國天王的粉絲, 份外親切!
這裡位於21樓, 高層開揚落地玻璃, 環境舒適。
spicy sea snails muchim
garlic chicken