2024-01-16
係銅鑼灣誠品行緊,見到有間呢間menu都唔錯,又未曾食過的餐廳,咁就試一試佢個set lunch。葡式香草焗魚 $168平時好少試葡式焗魚,難得見到就點一份試吓。三文魚焗得唔錯,肉都唔會太老,加咗檸檬汁味道更豐富。魚上有幾條煙肉,味道都好食,同魚都夾。墊底有蕃茄同薯仔,薯仔吸哂湯汁,食落好淋,但又唔會一叉就散,都唔錯。Sharing Trio +$88加$88可以揀三款side dishes 或者蛋糕,咁就揀咗兩款side同一款蛋糕。Side Caesar Salad正常發揮,有少少煙肉碎都幾惹味。Sautéed Spinach呢個菠菜一上枱就聞到勁香,未食就知道炒得好正。食落一d草青味都無,有淡淡的蒜味,非常好食。Quintessential Cake - Opera咖啡味好濃郁,蛋糕質地少少結實,感覺好飽滿🥰Apple Vinegar +$16呢款蘋果醋飲落唔太酸,蘋果味濃郁,都幾fresh,加埋奇亞籽好有口感。HABITŪ table (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場8樓804號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準
葡式香草焗魚 $168
平時好少試葡式焗魚,難得見到就點一份試吓。
Sharing Trio +$88
Side Caesar Salad
正常發揮,有少少煙肉碎都幾惹味。
Sautéed Spinach
Quintessential Cake - Opera
咖啡味好濃郁,蛋糕質地少少結實,感覺好飽滿🥰
Apple Vinegar +$16
HABITŪ table (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場8樓804號舖
*上述文章只供參考及以當時價格為準