2012-03-05 8 瀏覽
昨天同太太和BB到銅鑼灣行街搵食,在皇室堡見到這間(金牌)小龍便想他們的小籠飽應該很有水準,便入內試試.一進店可見侍應們都很有禮貌,好似日本餐廳般每位都在說着(歡迎光臨),我們選擇了坐卡位,那位小姐又禮貌地叫我們小心梯級.(讚...)咦!佢地有D小朋友餐具喎,真係得!好少有咁細心既餐廳.然後我們點了金牌小籠飽,香菇花素蒸餃,水晶蛋,上海肴肉,菜肉餛飩湯同擔擔麵.先講小籠飽,侍應放低時提示我們小心湯汁熱,我就選擇熱騰騰進食,口感非常好又有湯,又有肉香,皮都幾薄.GOOD素蒸餃,水晶蛋,菜肉餛飩都好啱小朋友食,餡料十足皮薄餡靚,水晶蛋好滑,擔擔麵都好,不過如果多D肉碎就好!肴肉就一般水準啦.算OK.整體黎講都非常滿意的一餐.
咦!佢地有D小朋友餐具喎,真係得!好少有咁細心既餐廳.
肴肉就一般水準啦.算OK.
整體黎講都非常滿意的一餐.
2012-03-04
用餐優惠