2024-07-06
位於銅鑼灣利舞臺嘅❣︎香江花月❣︎之前成日見好多朋友來晚飯打卡📸我已經超想來啦😋今晚終於到我啦🩷呢到地方超大,裝修超華麗高貴😍以50年代舊香港為主題,店內兩大架古董車型到陣。大家記得去埋佢個間有幻彩光影嘅房打卡😍啲相影出嚟靚到暈👍🏻呢到嘅食物同擺盤都好高質素,女仕們必定喜歡🩷入座每位人客會送一小杯凍嘅蘋果茶,杯底仲有條錦鯉魚,相當可愛。❣︎日式牛乳玫瑰鍋❣︎$168用上日本北海道全脂牛乳再配上日本玫瑰做湯底,乳香味超濃郁😋鍋中間仲有玫瑰造型嘅牛乳,睇見都心心眼😍❣︎美國安格斯肥牛❣︎$198擺盤精緻,器皿上印有好多花花圖案😍肥牛油花超靚🩷肉質軟稔,口感幼嫩。❣︎花滿園❣︎$238用一個金色邊鐵架出😍將啲肉類卷成玫瑰🌹花型,超有心思內有伊比利亞黑豚肉,油花豐富,肉味濃厚。梅花豬肉片,肉質軟嫩無腥味。澳洲羊肉卷,肉質厚實,汁多甜美,羶味少。❣︎七彩餃子❣︎$108擺盤好似成件古董藝術品🖼️噤😍內有蟲草花餃,冬菇薺菜餃,姬松茸野菌餃,蟹肉黑松露餃,金華火腿菜肉餃,和牛香茜餃,午餐肉粟米餃,款式相當特別👍🏻味道鮮味。❣︎七色丸❣︎$108擺盤同餃子一樣😍內有南乳墨魚丸,黑松露墨魚丸,紅咖喱魚丸,青咖喱黑魚丸,蟹籽墨魚丸
❣︎日式牛乳玫瑰鍋❣︎$168
❣︎美國安格斯肥牛❣︎$198
❣︎花滿園❣︎$238
用一個金色邊鐵架出😍將啲肉類卷成玫瑰🌹花型,超有心思
內有伊比利亞黑豚肉,油花豐富,肉味濃厚。
梅花豬肉片,肉質軟嫩無腥味。
澳洲羊肉卷,肉質厚實,汁多甜美,羶味少。
❣︎七彩餃子❣︎$108
❣︎七色丸❣︎$108
擺盤同餃子一樣😍內有南乳墨魚丸,黑松露墨魚丸,紅咖喱魚丸,青咖喱黑魚丸,蟹籽墨魚丸,椰芋墨魚丸,鹹蛋黃墨魚丸,每款唔同味道,好似抽盲盒一樣😆新鮮彈牙。
❣︎黃沙豬膶❣︎$68
口感爽嫩,記得唔好淥太耐。
❣︎日本烏冬❣︎$48
呢個湯底一定要配烏冬食,索晒啲湯汁超正😋
❣︎琥珀誘惑❣︎$88
番石榴味嘅玫瑰花冰底勁靚😍再配一杯橙汁比你倒落去,好睇又好玩,味道唔會太甜。
❣︎玫瑰仙子❣︎
打卡呃like必叫之選😍店員會燒起杯面整造閃令令效果配上紅色玫瑰飲品☺️有少少酒精成份,令人愛不釋手。