2024-06-19
👧🏻😋👅🍽✨銅鑼灣又一抵食cafe $1蛋糕放題不能不試😍-👯♀️Undici開新店恭喜恭喜, 果邊係西式+日式, Unnie就係西式+韓式, 兩邊裝修都一樣係簡約水泥風, 唔算好多枱, 空間感十足👯♀️ 兩間cafe一樣有蛋糕放題, 呢邊仲要叫套餐加$1就加到, 仲要款款都咁吸引, 真係好難忍到唔試晒咁多款-🍝 魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128💯卡邦尼個底加左泡菜酸酸地令個汁更清新, 芝士唔算太多但都做到拉絲效果有淡淡香味; 魚糕串on side可按口味加辣汁, 仲有辛辣麵餅脆脆, 撈埋食口感一流-🐟廚師發辧 $128✨每日款式唔同, 入座後店員會介紹返menu同是日款式係黑松露煙三文魚忌廉意粉; 個黑松露忌廉香而不漏, 比常見同款多左魚糕同好似飯素咁既sprinkles都令佢有返店家特色-🍹 升級套餐 $48 / $66💯套餐有粟米濃湯+精選蛋糕+飲品, 兩款套餐分別在於普通茶啡VS自選menu飲品; 濃湯有粒粒粟米, 唔會太鹹或太粉, 味道清甜天然; 蛋糕可以係放題menu上揀一款, 但再加$1就可以任食了💯金莎朱古力 (特飲) 比我想像中冇咁甜好好飲! cream好幼滑, 將榛
銅鑼灣又一抵食cafe $1蛋糕放題不能不試😍
🍝
魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉 $128
魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
🐟
廚師發辧 $128
🍹
升級套餐 $48 / $66
💯金莎朱古力 (特飲) 比我想像中冇咁甜好好飲! cream好幼滑, 將榛子醬同鮮奶既結合昇華到甜品級, 亦有粒真金莎點綴; 檸茶係西式茶底唔會太濃, 更突出檸檬清香
金莎朱古力
🍰🍰🍰🍰🍰🍰
蛋糕放題
✨六款蛋糕試左五款, 飲完金莎朱古力覺得個朱古力胃夠皮了就冇試朱古力芝士, 但都有encore兩款, 2人總共食左七件, 即係比原來一人一個餐食多左五件, $2算係咁😎
✨款款都好食! 私心推介encore之選: 奶茶海綿 勁soft仲好重奶茶味, 每一層中間個cream都令口感更滑; 伯爵茶慕絲比較挺身但都好軟滑同有濃濃茶味
蛋糕放題