2018-02-24
一個機原巧合既情況下,比我見到呢間日式燒肉店口埤唔錯,任燒都係$278,仲要加$28就有和牛任食!!😍 雖然只屬澳洲牛,但其實油花都算唔錯,而且只係加$28咋喎,性價比相當高😋職員安排我地兩個人坐6人枱,坐位相當寬敞;不過抽風系統非常差!! 😫每個爐雖然都有一條吊掛式抽煙管,但如同無物,成個場都煙霧瀰漫😩安頓好之後,就二話不說同職員落左四份和牛一份有4件,雖然油花較為粗糙,但燒完之後卻滿佈油香,又唔韌我地兩個人都食左16份😆每枱都會送一份海鮮拼盤,有鮑魚、大蝦、蠔、貴妃妦、扇貝,當中只有大蝦同蠔可以免費任食之外,追加其他海鮮就要另外收費由於我地都唔擅長燒海鮮,所以全部都燒到比較乾身;但即使係咁,鮑魚同大蝦都仍然彈牙,大蝦更有Encore添貴妃妦亦都好好味,大大隻,啖啖肉!! 😋不過蠔就唔好,燒完縮左水,變到細細隻,食左都唔覺😑我地都係燒牛肉為主,齋牛肉已經有11個部位!! 胃真係唔夠大,只能試到9款,當中醬燒牛排骨、牛小排、安格斯都值得encore;中意重牛味而又唔怕肥既人仲可以試埋牛五花添。除左燒肉之外,仲有刺身同熟食試左幾款刺身,質素都係一般,但仍然有特別之選!! 😏呢度居然有平時
安頓好之後,就二話不說同職員落左四份和牛
一份有4件,雖然油花較為粗糙,但燒完之後卻滿佈油香,又唔韌
我地兩個人都食左16份😆
我地都係燒牛肉為主,齋牛肉已經有11個部位!!
除左燒肉之外,仲有刺身同熟食
試左幾款刺身,質素都係一般,但仍然有特別之選!! 😏呢度居然有平時少見既左口魚刺身😯:微微燒過既左口魚,魚油迫哂出黎,非常滑身,加上少許火炙味,一直都中意食左口魚既我覺得唔錯😋;
熟食
炸芝士年糕 – 同平時放題果D無分別
炸南瓜餅 – 南瓜味無乜,反而食落係炸麵包味
厚燒玉子 – 唔會話好甜,但我一直都麻麻地玉子,所以只食左一件
海膽炒飯 – 本來對佢都幾有期望,但食左一啖之後真係頂唔順佢既怪味,唔能形容係乜味,只能講唔係我平時食開既海膽味😥
炸雞芝士石鍋飯 – 炸雞就比較鞋同厚粉,但火炙過既芝士幾好味,而且芝士汁唔少,配上有點彈牙既白飯,唔錯;🤓
呢度食物款式好多,燒肉既選擇都算多,而且仲有提供前菜、熱食、小食同刺身,可以滿足下唔同既食慾😌,加上係銅鑼灣以呢個價錢算係唔錯既選擇。不過需要注意限時2小時,如果一大班人想邊食邊傾就要留意下😐