2022-11-08 18 瀏覽
呢排🌬凍咗,又想打邊爐lu😛 今次揀呢間火鍋店主打🌶麻辣火鍋,但我唔係幾食得辣,所以揀咗🥘酸菜白肉鍋,又幾好喎😋✨🥘酸菜白肉鍋 $168店員介紹嘅時候話呢個鍋係佢哋👨‍🍳廚房師傅自己煮,唔係交貨黎嘅~湯底內有大量胡椒,所以除咗酸,亦會帶微微🌶辣,好香。值得一提嘅係佢嘅🐖白肉,自己加返啲🧄蒜泥(係醬料兜可以拎🤭),可以自制🧄蒜泥🐖白肉👍🏼 但記得一開始就食,因為再煮耐啲就冇咗爽彈嘅口感~🦑蟹子墨魚手打手掌 $88以紅堂logo 造型,十分特別。另外加咗一啲🦀蟹子增加口感👍🏼✨🍡自家制三寶丸 $88分別係🦑墨魚松露丸、🐮牛丸同梅菜🐷豬肉丸。三款丸都十分彈牙,🦑墨魚松露丸帶微微黑松露味,但又不會奪過🦑墨魚味。🐮牛丸牛味好濃🐮 梅菜🐷豬肉丸幾有創意🤣,似彈牙版梅菜蒸肉餅🤣🤣✨🥟自家製三色餃 $88包括麻辣🐮和牛餃、黑松露🦐蝦蛋餃同韭菜餃。麻辣🐮和牛餃帶一點辣,我都可以接受👌🏼都有啲肉汁。黑松露🦐蝦蛋餃十分特別,餡係黑松露🦐蝦炒蛋🤣 好創新!韭菜餃好香韭菜味,外皮帶微微煙韌。🐮原味嫩牛肉 $88每一片都幾厚切,肉質十分嫩滑😋✨🐮秒殺牛舌 $108牛舌係超薄切,數住淥十秒就真係啱啱好😳牛味較嫩牛肉

✨🥘酸菜白肉鍋 $168

🦑蟹子墨魚手打手掌 $88

✨🍡自家制三寶丸 $88

✨🥟自家製三色餃 $88

🐮原味嫩牛肉 $88
每一片都幾厚切,肉質十分嫩滑😋

✨🐮秒殺牛舌 $108
牛舌係超薄切,數住淥十秒就真係啱啱好😳牛味較嫩牛肉濃,而且好爽口,推介🙌🏼

🍜稻庭烏冬 $38
係偏扁身嘅鳥冬,食落會比較腍滑和掛湯~

醬料費 $20/head

環境:4/5
餐廳以🔴紅⚫️黑為主題,每張枱都好有私隱度。

服務:4/5
店員好好會介紹一下餐牌,另外亦即刻準備咗兩杯水比我地,加湯都密👍🏼

食物:4/5
手工系列幾有心思,🍡丸類如果可以大粒少少會更好🤪食材用料上乘👍🏼 下次應該會試吓OpenRice 個套餐,好似性價比會再高啲👍🏼👍🏼

Revisit: Yes
  • 秒殺牛舌