2019-10-26 112 瀏覽
約左幾個朋友響銅鑼灣見面,有朋友提議食韓國野,我地見到呢間好地點好方便,地鐵一出就係,見到野食幾吸引。入到餐廳職員好nice安排左窗口位置比我地坐,地方都寬敞,所以三五知己坐低食飯傾計都幾舒服。食物方面,我地叫左海鮮嫩豆腐火鍋,海鮮有青口,鮮蛤蠣,八爪魚,豆腐,材料新鮮,豆腐都好滑嫩,加上韓國粉絲一起煮,味道都鮮甜。韓式無骨炸雞,個人覺得系必食的,好juicy,皮夠脆又唔會太厚粉,配上甜辣醬/沙律醬更加可口,不會感覺油膩,可以再食多幾塊。韓式炒年糕,有好多不同的材料,年糕,公仔麵,雞蛋,魚糕,蔬菜,感覺好豐富,不錯。喜歡食辣的朋友應該會好鍾意,因為有點辣辣地。食得炸雞又點少的飲品,我地叫左四杯飲品,大家評價都好高。黑巧克力世濤,亦即系黑啤,上面有一層系好香滑的cream,配上黑巧克力黑啤,原來都好好味道,沒有搶走黑啤的原味,朋友的飲後感系可以形容呢杯野系一個有故事的女人仍懷著一顆少女的心。推薦啊!彩虹乳酪奶昔,非常少女的飲品,不會太甜,都不會有藥水味道,非常不錯!奧利奧奶昔,大人小孩都喜歡的飲品,奧利奧味道好濃郁!值得一試!

食得炸雞又點少的飲品,我地叫左四杯飲品,大家評價都好高。

韓式無骨炸雞原味
韓式炒年糕