餐廳: 富山麵家
資訊:

2023-05-13 53 瀏覽
銅鑼灣希雲街有一間隱世的人氣拉麵店,一向喜歡拉麵的我,當然不會錯過啦🤭就等我介紹一下今晚食咗啲咩好嘢啦✌🏻美食推介:👍🏻💛特製雙拼蟹膏沾麵🍜:麵質彈牙,沾麵湯汁選了熱牛乳湯,配料有沖繩豬軟骨、日式叉燒、蟹柳、粟米及糖心蛋,牛乳湯底非常香濃,我放了粟米和湯一起食的時候,就似在喝粟米忌廉湯的感覺🤭拉麵跟蟹膏及配料一起沾上湯汁非常好食😋口感非常豐富,十分回味😋💛富山灣白鹽蝦拉麵:拉麵湯底配上白鹽蝦能帶出特別的鮮味,日式叉燒很肉嫩,拉麵亦是很彈牙,整個配搭很完美👍🏻💛串燒雞軟骨:雞軟骨烤得非常香口,勁鍾意食雞軟骨,真係好好食呀!💛富山雞翼:香香脆脆的雞翼,外表沾上了甜甜的醬汁及芝麻,好出色的好食小食👍🏻⭐️推介大家去品嘗一間用心製作的拉麵小店👍🏻餐廳📍富山麵家 (銅鑼灣)📍銅鑼灣希雲街7號地下

美食推介:👍🏻
特製雙拼蟹膏沾麵

富山灣白鹽蝦拉麵

串燒雞軟骨

富山雞翼

⭐️推介大家去品嘗一間用心製作的拉麵小店👍🏻

餐廳
📍富山麵家 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣希雲街7號地下
2023-05-06