2023-09-25 174 瀏覽
呢間小店一向都好難book,出名食物質素好,佢十月尾就結束營業,好唔捨得🥹一去到見到擺咗好多店主心愛嘅bearbrick,已經覺得好有個人風格,點知食物更加有特色同驚喜✨✨厚切薯條配松露醬薯條新鮮炸起好香脆,薯條同黑松露醬份量都好足🍟鹹牛肉炒蛋配流心花生醬牛窩夫平時食窩夫通常都係甜點,今次呢個係鹹點,估唔到窩夫配鹹牛肉炒蛋會咁夾,鹹牛肉花生醬一鹹一甜加埋好香好邪惡,炒蛋令牛油香更加出,窩夫好鬆脆可以中和翻成個dish🥜🌰🧇白酒蒜香蝦意粉配風乾火腿意粉軟硬適中,唔會太乾太硬,on top加咗兩塊prosciutto,令鹹香味更出🥓🍝Al Forno Tiramisu鋪頭嘅招牌,即叫即整,底層用咗手指餅,食落有啲脆,有咖啡同酒嘅香味,中間個mascarpone cream好幼滑,唔會太膩🌟推薦Tiramisu同鹹牛肉炒蛋花生醬窩夫🌟手工pizza都好出名🌟午市只可walk-in🌟夜市必須book位📍Al Forno Cafe and Bar銅鑼灣告士打道218號地鋪

厚切薯條配松露醬
薯條新鮮炸起好香脆,薯條同黑松露醬份量都好足🍟

🌟推薦Tiramisu同鹹牛肉炒蛋花生醬窩夫
🌟手工pizza都好出名