l||l啊 拉鏈未拉好啊( ºΔº )l||l💯✼••┈┈┈••環境••┈┈┈••✼呢間餐廳點啊?..."麻麻哋(Mamaday)" Σ(・口・)??一直聽過Mamaday打卡餐廳,打算同朋友去,但發現未去過就無左啦,去到發現同一個地址 宜家改名“ZIPZIP”,個名都好容易記裏面改左裝修~全玻璃+有玩偶擺設,不知爲何有種黑暗童話感覺🤠每一個角落都有復古打卡元素,連上去的樓梯都充滿玩味的畫!是樓上舖,pet friendly+可以坐7人,感覺聚會慶祝都方便餐牌款色多,食物名玩味十足,睇都笑死🙈可以增加話題;紙巾都特色十足😝✼••┈┈┈••食物••┈┈┈••✼💓黑松露烤雞 $158好多名字已經玩味十足少少不敢叫(⊙ᗜ⊙)打算先叫個考雞肉share,結果超大份 性價比高!!!上碟第一感覺是非常濃黑松露味😎雞肉竟然有足足3大塊,連原本的骨原隻烤,配以大塊的蝦片+沙律🥗,2個女仔吃已經飽曬啦🌞而且生酮選擇!沙律是甜甜的容易入口;蘑菇清淡,但本身重蘑菇味飲品方面有普通咖啡,到茶,特飲,Soda,沙冰,Cocktail都有,好豐富!🥑 牛油果奶昔 $58 ≧◔◡◔≦🌱有轉椰奶+豆奶Vegan C
l||l啊 拉鏈未拉好啊( ºΔº )l||l💯

✼••┈┈┈••環境••┈┈┈••✼

✼••┈┈┈••食物••┈┈┈••✼
💓黑松露烤雞 $158

黑松露烤雞

牛油果奶昔

🥑 牛油果奶昔 $58 ≧◔◡◔≦
🌱有轉椰奶+豆奶Vegan Choice! 我這次就轉左椰子奶,係微甜,整體質感超濃厚接近乳酪🤤香椰子味一試值得!!🥛🥥杯子上的貓貓🐱超可愛

🫒100%純天然真青提子果肉製成的梳打 $52
看到100%天然糖分就叫啦~下面有果肉增加口感⁽⁽◟(∗ ˊωˋ ∗)◞ ⁾⁾提子味清甜適合夏天喝😌

整體性價比高!!
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
📍Zip Zip