2014-10-11 859 瀏覽
呢間好似開左無耐嘅cafe在希雲街裡面,裝修得好型,又播d remix版嘅流行曲。我地要左抹茶蛋糕,caramel crunch cake, affogato同埋latte 及iced vanilla latte。matcha crave 出奇地好味,有濃濃的抹茶味,中間有層類似吉士同埋有冧酒提子,下面有抹茶蛋糕,最下層係脆脆地白朱古力餅底,真係好有層次又花心思。Caramel crunch cake 個海綿蛋糕加埋D焦糖脆脆一齊食,好好味,我覺得好食過街外面果D好多囉。因為好餓的關係同朋友追加左個AFFOGATO, 呢度呢個比平時的多左好多野,杯底係有BROWNIE,中間加雲喱拿雪糕,上面再有咖啡啫喱,再淋埋D ESPRESSO上去,個味道好之餘,比平時豐富左好多,係一個改良左又成功嘅產品,值得一讚。飲品方面,朋友杯LATTE個拉花靚得好緊要。而我杯ICED VANILLA LATTE都好味。我地坐左好耐杯凍飲都冇變冰水,問呢度D人,原來佢地係用保溫杯,又係一個好有心思既設計。呢間設計好優雅既小店所有出品都好好,睇得出老闆好有心思,從食客既角度出發諗左好多,唔怪得近來咁多雜誌都有報道

呢間設計好優雅既小店所有出品都好好,睇得出老闆好有心思,從食客既角度出發諗左好多,唔怪得近來咁多雜誌都有報道,呢度老闆話佢地不時都會推出D特別蛋糕,下次一定會再叫朋友黎試。而我地見到佢地都有買紅白酒,就算夜晚唔想飲咖啡都可以黎食甜品飲2杯。

如果你問呢度有咩要改善,我覺得佢地D員工可以多番少少笑,唔好塊面成日向住廚房。
  • Matcha Crave
  • Affogato