2022-12-04 118 瀏覽
𝟙𝟞.𝟙𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚📌MEMOIR (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓🔎#hkfoodieat_銅鑼灣好早之前就已經收藏咗呢間餐廳🙈呢間餐廳俾我嘅第一印象就係佢嘅擺盤同食具都好高級🥂餐廳嘅裝修風格偏向工業風但同時好有格調🍴昏暗嘅燈光加上流行曲感覺幾適合情侶約會👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻畢竟呢度嘅價格都頗高🥹所以呢日就帶咗爸爸媽媽嚟試吓先🌻𐂂 龍蝦湯 ($88)個湯整體偏向濃味🦞湯體微溫不過都做到龍蝦湯應有嘅味道🥣𐂂 傳統卡邦尼意粉配溫泉蛋 ($178)首先呢個意粉賣相好靚😻個意粉芝士味好濃郁不過唔係個個都接受到呢種芝士味🧀不過芝士控應該會好鍾意😋而且夾埋個温泉蛋令到意粉更加creamy🍝塊風乾火腿脆卜卜好特別🥓𐂂 和風紫菜薯條配黑松露醬 ($68)薯條食得岀係啱啱炸起因為入面都係超熱🍟外脆內軟而且黑松露醬嘅黑松露味都幾岀💜𐂂 水牛城雞翼 ($88)爸爸話呢款雞翼唔錯🥳佢嘅味道係正宗嘅水牛城雞翼🐔不過我個人嚟講冇食過正宗嘅所以有少少食唔慣🙊
𝟙𝟞.𝟙𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌MEMOIR (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓
🔎#hkfoodieat_銅鑼灣

龍蝦湯

𐂂 龍蝦湯 ($88)
個湯整體偏向濃味🦞湯體微溫不過都做到龍蝦湯應有嘅味道🥣
傳統卡邦尼意粉配溫泉蛋

𐂂 傳統卡邦尼意粉配溫泉蛋 ($178)
和風紫菜薯條配黑松露醬

𐂂 和風紫菜薯條配黑松露醬 ($68)
水牛城雞翼

𐂂 水牛城雞翼 ($88)
和風紫菜薯條配黑松露醬
水牛城雞翼