以懷舊概念打造既香港著名🫕火鍋食府,終於輪到我黎品嚐啦🤭極具氣派既室內環境同裝修佈置⚒️⚒️已經令人大開眼界❤️❤️❤️獨立既雅座比人一種好自由既感覺,吾會有焗促既feel😆獨立既調味料區域🍯,全部都有蓋,衛生得令客人放心👍🏻以一杯清新蘋果茶作為開場🍎🍎配以極精緻既香江拼🩷手切肥牛由廚師巧手擺出玫瑰花🌹既形狀💛牛舌薄切得黎經熱氣騰騰湯燙後入口極度爽口🔥🔥牛柳粒🐮量多大粒,肥瘦部份一半半,肉質軟稔,我自己個人就好喜愛💚安格斯牛片水涮後肉質吾油膩同埋都幾鮮嫩👍🏻牛白肉同牛心頂可以話係平時大家好小食到既部位😋😋今次店家都特意將佢加入火鍋既配搭入面,我覺得呢兩個部位CP值最高‼️‼️牛白肉係胸上面既位置,淥佢6-10秒就食得🤤🤤牛心頂既爽口程度相比牛舌有過之而冇不及👍🏻牛柏葉☘️都吾使我介紹大家都知係火鍋絕配啦🥰今次我ORDER既湯底以清淡為主,係以豬肚作主角既湯底:🤣花鵰豬肚鍋。飲落健脾暖胃❣️❣️仲有好多野可以配住牛肉去食,首先有大大件既豬肚🐷🐷配搭腐竹同芹菜,飲得又食得💚🩷同朋友仔兩個可以好似我地禁要一酌竹蔗茅根🧊🧊,吾會上火,又清清涼涼,好過飲其他飲品嫁😍😍但我都忍吾住要推介呢款桃花緣,首先我係比佢個名吸
以懷舊概念打造既香港著名🫕火鍋食府,終於輪到我黎品嚐啦🤭
獨立既調味料區域🍯,全部都有蓋,衛生得令客人放心👍🏻

都吾使我介紹大家都知係火鍋絕配啦🥰

🐷配搭腐竹同芹菜,飲得又食得💚🩷

但我都忍吾住要推介呢款桃花緣,首先我係比佢個名吸引😊加上桃同埋香江花月好似有小小關聯(桃花園既感覺)🍑🍑
飲完覺得佢雖然係桃🍑+梳打🫗,但係佢既桃肉打得夠散,完完全全同soda合左體😋😋飲落係好清爽同甜味岩岩好~大力推介‼️‼️

最後成間餐廳都好岩大家係吾同位置打卡🈵🈵下次黎一定要試埋佢其他牛肉火鍋組合🤤🤤

• 香江拼
  • 桃花緣