2022-07-18 1026 瀏覽
今日去銅鑼灣想買D家品,行到又熱又攰,老公就話不如帶左我去扒房鋸吓扒。呢幢大廈全部都係食肆,佢唔帶我去我都唔識黎。餐廳都幾有森林感覺,有氣氛,職員安排我哋坐卡座,地方好闊落,坐得舒服。呢度有set dinner,價錢都幾抵,我哋叫左一個牛扒餐,一個什扒,仲有兩個小食。餐湯:呢度餐湯唔係普通嘅紅白湯,而係西蘭花薯仔湯。第一次飲呢個湯炸,已經覺得好好飲。飲到淡淡薯蓉同西蘭花味,味道濃。另外仲有餐飽跟,真係大滿足。香燒煙肉帶子:煙肉燒到好香出晒油,帶子唔細隻架,包住帶子食原來味道係咁夾,估唔到咁好食。水牛城雞翼:熱辣辣,入口好香椒鹽味道,真係食幾多都唔會厭,西蘭牛柳:鐵板上,一路食一路keep住熱。牛柳成寸厚,比較瘦,叫左五成熟,剛剛好,點埋黑椒汁食就最好。另外旁邊薯條同菜比都平時餐廳食開嘅多,真係食到好飽。BG什扒:什扒份量好多,有豬扒、牛扒、雞扒、青口、火腿同司華力腸,老公話呢個最啱佢,夠豐富又多款式,唔錯。凍檸檬茶 & 凍檸蜜:凍檸檬茶叫左少冰少甜,兩杯味道正常,夠冰凍。

水牛城雞翼:熱辣辣,入口好香椒鹽味道,真係食幾多都唔會厭,

2022-07-16