今日晏就同屋企人去咗銅鑼灣嘅台式火鍋店 「老鍋」打邊爐 餐廳坐位大多數係卡位 同埋環境好寬闊坐得特別舒服😻👍🏻而店員服務好好會主動過嚟幫我地加水!呢個午市二人火鍋性價比好高 絕對係高質同會再Encore👍🏻🍲午市二人火鍋套餐🍲🤍膠原蛋白美人鍋湯底我地揀咗美人鍋 材料好豐富有原隻竹絲雞(店員將佢一分為二 二個人share就岩哂)、龍眼、杞子、一堆桃膠、菇🍄同粟米 呢個湯底真係無得輸 好清甜滋潤不斷飲個湯 同埋竹絲雞好滑好多肉🤍雪花肥牛肥牛嘅紋好均勻 仲要係厚身又一啲都唔會韌 牛肉好嫩滑一啲都唔驚佢會好肥仲好有牛味 份量都好多 🤍丸餃拼盤有四款丸同餃 分別係貢丸、墨魚丸、蛋餃同魚皮餃 每款都幾好食嘅 🤍五彩鮮蔬盤仲有嘅更係蔬菜🥬有生菜、冬菇、白菜同金菇 全部菜都好新鮮索哂個湯底真係好惹味🤍米線而米線就有個小筲箕比你將米線放入去 唔洗夾翻上嚟夾得咁辛苦又或者斷哂

🍲午市二人火鍋套餐🍲

🤍膠原蛋白美人鍋