餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2021-08-10 57 瀏覽
去銅鑼灣唔知食乜好,上個禮拜朋友就約我去金百利廣場覓食 🤪 金百利廣場樓上真係好多餐廳,約friend食飯好方便 😆 今次去嘅「築地日本料理」d 嘢食都唔錯,價錢又唔太貴,值得一試 😙蟹肉香芒蟹籽沙律 ($60) d青瓜絲好爽口,蟹籽脆卜卜,配上沙律醬,簡單好味 😋 另外仲加咗蟹肉同芒果片,幾開胃 🥗黑蒜油豬軟骨拉麵 ($78) 嘅豬軟骨份量好多,肥美鬆軟 🐽 豬軟骨配上黑蒜油,令拉麵味道濃厚 🤤紫蘇梅醬雞柳串 ($32) 酸酸甜甜好醒胃 🐔 燒乾嘅紫蘇葉口感酥脆,好似紫菜一樣,連埋雞柳串一齊食,口感特別 🤪鹽燒牛舌 ($28) 三塊都厚薄適中,有咬口又唔太韌 🥩 $28黎講都算抵試 👅 鹽燒鯖魚 ($58) 正常發揮,唔會過鹹,加d檸檬汁再食幾清新 🍋 燒廣島蠔 ($55) 外脆內軟,入口嫩滑多汁 🦪 我同朋友每人得一隻,食完真係要encore 😣