2022-07-20
/ 友義氣·酸菜魚銅鑼灣抵食鑊氣十足小炒同滋味酸菜魚🥘喺銅鑼灣諗唔到食咩嘅時候,就可以去金百利廣場睇吓樓上有咩餐廳🤣 原來新開左一間叫做友義氣酸菜魚,除咗有普通小炒菜式之外亦都有招牌菜酸菜魚👍🏻 餐廳環境闊落,有梳化卡位坐亦都有圓枱,方便一大班朋友或者親朋好友一切聚會👍🏻今次淨係同朋友過嚟吹吓水食個晚飯,所以就唔係嗌咗太多嘢食,不過食物質素都唔錯👍🏻🥘 酸菜魚 $238 (標準,小辣)因為只有兩個人食所以嗌咗標準size,適合二至三人分享。唔好睇佢只係標準size,但係佢成盤酸菜魚仲有好多配菜,有寬粉、金菇、芽菜、茼蒿🥰味道都幾夠酸而且啲魚冇骨,食落都唔算話好辣👍🏻🥘友義氣.黃金蝦 $125除咗酸菜魚之外我哋都嗌咗一個炒餸分享,炸過嘅黃金蝦可以連皮食,外層包滿晒鹹蛋黃醬,份量都幾多大概有10隻蝦,食落口啖啖肉又香口👍🏻🍸鮮青檸梳打 $26🍸芒果乳酸 $26凍飲不過不失,不過食酸菜魚有少少辣,所以一定要解番杯梳打水飲吓👌🏻📍 友義氣•酸菜魚 (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓R3室
銅鑼灣抵食鑊氣十足小炒同滋味酸菜魚🥘
🥘 酸菜魚 $238 (標準,小辣)
🥘友義氣.黃金蝦 $125
🍸鮮青檸梳打 $26
🍸芒果乳酸 $26
📍 友義氣•酸菜魚 (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓R3室