2018-07-26
今日同朋友行過銅鑼灣,想搵間cafe坐低食下下午茶,咁啱上openrice見到呢間cafe評價同環境都唔錯。餐廳係時代廣場出口比較近,小食店轉右行幾步就到。平日兩點半左右同朋友到間cafe,cafe入面人唔多,同朋友一邊傾計一邊食野都坐左兩個幾鐘。餐廳環境幾好,外面有一列bar枱,可以望到外面銅鑼灣街道,如果夜晚飲住啤酒望街景就會好chill!入面仲有包廂,如果多人啲應該可以安排入獨立房間。食物方面同朋友兩個人叫左一份西冷牛扒1人餐,餐包括一份煙三文魚凱撒沙律、羅宋湯配餐包、西冷牛扒配薯條、Tiramisu。另外再加左個法國酥皮田螺($38),田螺外面係酥皮包住,底層係脆皮,有口感飲品方面朋友叫左杯大嘅Heineken (500ml),我就叫左杯cocktails—snowball,易入口,酒味淡,雪糕溶左更加唔似飲緊酒。整體服務同環境都好,適合2-4人小聚、多人聚會,或者一個人放工去bar 枱chill,而且入面都有board game 玩,可以一邊食、一邊傾計又一邊玩。
餐廳係時代廣場出口比較近,小食店轉右行幾步就到。
入面仲有包廂,如果多人啲應該可以安排入獨立房間。