2019-10-04
早幾星期终於去左日喜樓食飯喇 👏🏻位於銅鑼灣地段,剛在公司附近,真開心😃知道日喜樓最有名氣一定是百碟宴,今次先同老公試下幾個聞名的小菜先,下次一定再與朋友嘆聽聞好震撼下嘅百碟宴😋宮保蝦球:這款蝦球最喜歡是它的甜甜辣辣嘅醬汁,挺開胃,每隻蝦球都大隻,外脆內肉爽,正呀😀海皇鍋巴鍋巴海鮮材料有帶子、蝦肉及江瑤柱絲等,份量剛好,最開心喺混合了我由細到大最至愛咸蛋黃😋,個人覺得咸多小小會更好鮮味 !鮑魚慢烤紅燒肉煲鮑魚慢烤紅燒肉煲228 小瓦煲載住4 隻大鮑魚及半肥瘦剛好的紅燒豬肉,用小瓦煲嚟整令到食物更耐熱更好食!香蕉拉糕其實我一個人也可以吃晒 3 伴😅,因為唔甜又煙煙靭靭,自然食得晒🤣埋單六佰幾,都 ok 呀😁Score 平圴分(8/10)Taste 味道 :👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor 環境 :👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value 性價比: 👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務 :👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
宮保蝦球:
海皇鍋巴
鮑魚慢烤紅燒肉煲
香蕉拉糕
埋單六佰幾,都 ok 呀😁
Score
平圴分(8/10)
Taste 味道 :👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor 環境 :👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻