2021-08-16
今次嚟到位於銅鑼灣嘅築地日本料理✨價錢算平民價 而且位置方便!位於金百利廣場 啱晒行完街之後過嚟食個飯!🤣————————————————❶ 牛肉野菜壽喜燒 $88成個鍋有幾塊牛肉、大量蔬菜、少量粉絲和一隻半熟蛋🤣作為主食嚟講份量都算足夠✨牛肉正正常常而且每一塊都幾大塊😚蔬菜主要係娃娃菜 再加少量小棠菜、金針菇、冬菇、秋葵和豆腐!再加埋隻半熟蛋 夠晒滿足😆❷ 芝士玉子燒 $58一嚟到嘅時候份量比我想像中多 玉子燒上面鋪滿晒木魚絲和沙律醬🤣係原板玉子燒上 要自己切開 而且都幾厚身🎌最驚喜嘅係切嘅時候見到有拉絲效果✨芝士嘅味道冇蓋過玉子燒嘅蛋味 而且仲有少少蛋汁流出 所以整體唔會覺得乾😚❸ 火炙三文魚腩 $12➍ 火炙芝士三文魚腩 $14火炙再加三文魚呢個配搭一定唔差!而且仲要加埋半溶芝士🥰食完之後好滿足✨❺ 18禁三文魚 $10嗌呢款純粹想試吓到底有幾辣🤣食落口覺得唔算好辣 但辣味都已經蓋過晒成舊壽司連埋啲三文魚粒嘅味道🤣係幾有趣!————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7
————————————————
❶ 牛肉野菜壽喜燒 $88
❷ 芝士玉子燒 $58
❸ 火炙三文魚腩 $12
➍ 火炙芝士三文魚腩 $14
❺ 18禁三文魚 $10
成舊壽司連埋啲三文魚粒嘅味道🤣係幾有趣!
————————————————
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10