2023-12-20 105 瀏覽
上星期五約咗朋友嚟到銅鑼灣晚餐,今次就簡簡單單食咗呢一間味蔵 日本餐廳,原來係city’super開嫁😋晚餐時間就揀咗呢個🌟茅乃舍創作涮涮鍋-美國安格斯肉眼🌟,先講下湯底🍲,茅乃舍嘅湯底實在係好濃郁𠱡,一啖飲落去都好足料,完全冇得挑。而家就話返呢款美國安格斯肉眼,真心係絕嘅🥇。食落口,肉質軟滑,幾乎在口中融化👏!佢有股淡淡嘅香味,加上湯底嘅濃郁,令人唔禁會讚聲連連😍!肉眼部份真係一級棒,俾到你感覺好似躺在天堂,食得好滿足👌!肉質新鮮又多汁,吸收咗湯底嘅味道之後,香滑得令人難以忘懷🤤。嗰種濃厚嘅肉味,同湯底嘅鮮味完美融合,每一啖都似係灌入你嘅滋味,為你嘅味蕾帶嚟一場盛宴🥰。而且每塊肉眼都非常鮮美,營飼環境良好,飲食充足,所以肉質嫩滑而且味道濃郁👍。最後點綴上新鮮嘅蔬菜🥬,令鍋物顯得更加豐富,加上獨家秘製嘅醬料🍶,實在係人間美味嘅象徵🌈!好似一點一滴都係為你嘅味蕾精心刻劃🎨。一試就知味道,保證令你讚口連連,讚不絕口🎉。如果你都係火鍋控,或者肉眼愛好者,呢個茅乃舍創作涮涮鍋-美國安格斯肉眼,就絕對係你嘅不二之選!🎯沙律方面,我就推介呢款🌟博多屋絹豆腐&牛油果沙律🌟,牛油果生熟程度剛剛好,配上
沙律方面,我就推介呢款🌟博多屋絹豆腐&牛油果沙律🌟,牛油果生熟程度剛剛好,配上豆味濃郁嘅絹豆腐,簡單得嚟又清新。
小食方面,我就推介🌟味蔵天丼🌟,一碟有幾個唔同款式嘅天婦羅,非常之脆卜卜,好香口。

✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟