2021-12-23
最近朋友告知, 銅鑼灣有間新開打邊爐放題店,最平午市$99/位,晚市都只係$150/位,12月內全日仲九折, 換言之即係free咗加一,以銅鑼灣黎計,真係可能係平最嘅火鍋放題,真係平到偷笑😂.【湯底】一人一湯底,湯底只有麻辣湯同芫荽皮蛋豆腐湯係Free既,其他7款湯底都只係加多$20🥳小編揀左芫荽皮蛋豆腐湯,湯頭鮮香仲有豆腐片,飲落唔會口渴,感覺唔似有落味精~.火鍋配料,醬汁,飲品,甜品,小食都喺晒自助區,隨時都可以出去自己拎自己揀,方便之餘仲慳到時間👍.【火鍋配料】火鍋配料有齊牛肉,豚肉,羊肉,另外仲有丸類,魷魚,牛柏葉,芝士腸,蟹柳等等。其中,寬粉好值得推薦,口感煙韌帶嚼勁!.【醬料】火鍋醬料都幾令我surprise!一共有10款,最特別嘅係有腐乳醬,整返碟腐乳生菜,真係幾和味🤣.【小食。飲品。雪糕】小食類有黑椒雞翼,炸魚皮,避風塘魷魚鬚同春卷。飲品以汽水為主,仲有酸梅湯,水蜜桃汁,最特別嘅係有DIY咖啡奶茶檸茶,多奶少奶多甜少甜全由自己控制😂最後食返個雪糕球,有四款味,士多啤梨,朱古力,哈密瓜,同芒果
【湯底】
【火鍋配料】
【醬料】
【小食。飲品。雪糕】