2021-03-28
今日同左一個鍾意食泰國菜既frd食飯😙但我本身就麻麻泰國菜😂一入到餐廳真係好似置身曼谷咁🤣🇹🇭(沙哇滴卡~)呢間餐廳時不時會有Live band架,所以記得打去問清楚有冇😙❣️•🔸食物簡評(收取加一服務費)•💭皇宮大蝦蛋網炒貴刁 $108賣相真係好靚😋伴碟有辣椒粉、砂糖、青檸同花生碎,可以俾你自行調節口味👍粉就酸酸甜甜咁,味道就偏淡(可接受)🤫份量好足,兩個女仔食都食唔晒😂•💭泰式炆豬手 $98呢個真係認真麻麻🥶唔建議叫⋯本身見佢係Menu推薦先嗌😣肉係夠淋既,但就冇晒肉汁☹️豬手亦都唔夠入味,好淡🥺上菜嘅時候配左甜酸醬,但唔係好夾🥲•💭醃豬肉碎生菜包 $88勁好味!!!豬肉碎微辣,好香口,咸度亦適中👍豬肉碎都仲有肉汁🤩生菜都夠晒新鮮!😚夾埋一齊食個味蕾嘅調和超正😍•💭 新鮮椰青 $45椰子肉好嫩滑🤓椰子水新鮮清甜,食住泰國菜飲一流🤪值得再試啊❣️🤑•💭椰汁冰 $35冇得調節甜度🤭但係甜度恰到好處!!!(我食得偏淡)所以有驚喜❣️😂本身以為會甜到喊😗唔錯唔錯~😋•🔸IGable:📸📸📸•地方寬敞舒適,有成4000幾尺,仲有唔同特色嘅function room(圖6&7)🤫坐到呢啲位影相就正🤑有
🔸食物簡評(收取加一服務費)
💭皇宮大蝦蛋網炒貴刁 $108
💭泰式炆豬手 $98
💭醃豬肉碎生菜包 $88
💭 新鮮椰青 $45
💭椰汁冰 $35
🔸IGable:📸📸📸
地方寬敞舒適,有成4000幾尺,仲有唔同特色嘅function room(圖6&7)🤫坐到呢啲位影相就正🤑有足夠私隱度,唔使驚尷尬~😂所以記得打去book位啦🤑枱與枱之間嘅距離都算大,影相都算方便既😎
🔸整體評分
食物:🧡🧡🧡🧡