2023-03-14 54 瀏覽
呢間泰國過江龍刨冰係香港開咗兩年,每次經過都見到大排長龍,起碼都要排成個鐘先有得入去食;但早排係銅鑼灣食完晚飯,經過見到After You 只係得兩三個人排隊,排咗唔洗五分鐘就有得入去~泰式奶茶刨冰 baby size $82上次已經試過佢嘅招牌芒果糯米刨冰,印象幾好,今次就試下佢其他嘅熱門甜品-泰式奶茶刨冰;軟綿綿嘅刨冰帶有泰式奶茶咪,上面嘅cream同杏仁片都幾加分,食到最底仲有麪包粒同涼粉,感覺好似有啲唔係好夾,可能配麻糬會更加好食~士多啤梨芝士蛋糕刨冰 baby size HK$82呢個士多啤梨芝士蛋糕刨冰外形好吸引,幾surprise 佢粒士多啤梨幾甜幾大粒;旁邊仲有附送一小盒唔太甜嘅士多啤梨醬,覺得唔夠士多啤梨醬嘅時候就可以加落去刨冰到一齊食;刨冰食到入面仲有蛋糕架,但唔係芝士蛋糕味;如果有多啲芝士蛋糕味就perfert池啦~整體感覺上次食完之後除咗刨冰幾好食之外,其他感覺都好一般;但今次再訪,排隊時間少咗好多,而且仲有得揀mini size,比百幾蚊試到兩款口味感覺抵食好多~

泰式奶茶刨冰 baby size $82

士多啤梨芝士蛋糕刨冰 baby size HK$82