2023-07-01
之前同屋企人行完Sogo Thankful Week見到呢間掛滿彩色燈籠既越南菜Lua好吸引,今晚放工約埋同事坐低食飯傾計,用手機scan QR code落單就得,非常方便👍👍💕🌟街頭小食滋味拼盤 ($208)選擇困難人士必點呢個拼盤,一次過有齊多款特色小食,有春卷、甘蔗蝦串、甘蔗豬肉串、魚扎肉、柑桔蜜雞翼等等,我自己最鐘意食蔗蝦同雞翼,推介🌟雜錦牛湯河 ($119)食越南菜點少得食越南牛肉粉呢,呢款雜錦牛湯河炒鮮牛肉、牛扎肉、牛肉丸、牛肋骨、牛皮,牛皮我都係第一次食,口感彈牙又夠特別☺️🌟原隻芒果牛角窩夫配自家製椰子雪糕 ($118)入去之前已經講定話要留肚食甜品,同事係Croffle fans當然要叫個牛角窩夫比佢啦,超足料勁多芒果粒,又甜又多汁😍配埋自家製椰子雪糕,呢啲天氣食個甜品夠哂透心涼🌟特大原個菠蘿冰沙 ($132)🌟椰青 ($86)最後叫兩款冰凍既特飲,打卡一流又好飲🥰
🌟街頭小食滋味拼盤 ($208)
🌟雜錦牛湯河 ($119)
🌟原隻芒果牛角窩夫配自家製椰子雪糕 ($118)
🌟特大原個菠蘿冰沙 ($132)
🌟椰青 ($86)
最後叫兩款冰凍既特飲,打卡一流又好飲🥰