2024-09-27
今晚心血來潮想食燒肉,就同奴才爸喺銅鑼灣搵咗間日式燒肉試吓😋我地叫咗鹽燒牛肋骨肉🥩牛肋骨肉嘅肉質好嫩滑,而且上面灑得夠鹽,完全可以帶出牛肉本身嘅鮮味🤤燒到表面微微焦香,咬落去口感超好,每一口都充滿肉汁😋而且肉質嘅紋理清晰,食落去口感層次感十足,真係一流!跟住就試埋鹽燒牛腹胸肉🐃牛腹胸肉本身油脂分佈均勻,燒出嚟嘅時候,啖啖肉都係香噴噴,咬下去時肉汁爆晒出嚟,真係無法抵擋🤤餐廳的服務也好周到,餐廳仲有提供一啲搭配的醬汁,令整個味道更加豐富同立體👍🏻 🤑 人均消費:~$200🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:金金日式燒肉店 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #銅鑼灣美食 #燒肉 #金金燒肉
🤑 人均消費:~$200
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓