2019-07-09
<cwb高質邊爐 第一次食麻辣烏雞煲 >呢間喺銅鑼灣既火鍋英雄 地點方便 喺 mtr c出口對面 環境舒服 大大個卡位 有 d古式古香既感覺👍🏻 感覺似係貴野 但實質上唔算貴 價錢合理 值得一試!茶芥每位20 蚊 但有勁多醬料點 好似香油麻油 豉油 葱花香菜芹菜🌶🌿等等 可以因應食唔同湯底 整番唔同既混醬 👍🏻🍴南山泉水雞鍋 248 蚊🐤🌶我初頭點時以為係好清香嗰款烚雞嗰 d煲 點知原來泉水係辣湯底 有好多麻子辣椒 胡椒 🌶好彩我食得辣 不過以食得辣既人黎講 佢最多算係中少辣 好夠香 我好鍾意佢有大量既爽口香菇 煲左好耐都冇影響口感🍄而我最驚喜係 佢既雞係落重本用烏雞 🐤 仲要整得好嫩滑 就算煲得耐都保持應有既口感 呢個好正 推介😍 🍴蒙古羊肉片 98 蚊🐑羊肉片切得有厚度適中 放落鍋一陣就熟 羊肉帶有輕微膻味 好有口感🍴鴨血 45 蚊🦆切得大細一樣既鴨血 抵食 多件 唔容易整爛 r感唔錯🍴韭菜水餃6 件 48 蚊🥟韭菜新鮮 餃皮偏厚實 有口感🌿👍🏻🍴鮮黑毛肚 88 蚊🐷新鮮既牛柏葉 好爽口 放一陣就熟 點麻油食最正 🍴酥炸響玲48 蚊🔥48 蚊黎講都幾多份量
🍴南山泉水雞鍋 248 蚊🐤🌶
韭菜新鮮 餃皮偏厚實 有口感🌿👍🏻
🍴鮮黑毛肚 88 蚊🐷
新鮮既牛柏葉 好爽口 放一陣就熟 點麻油食最正
🍴酥炸響玲48 蚊🔥
48 蚊黎講都幾多份量 佢個響玲皮包得密度好高 所以放落湯要3至4 秒都吸哂汁 . 都炸得幾脆口 唔錯
🍴美國極品肥牛 208 蚊🐂
佢呢款牛肉 冇講明係邊個位 但睇樣比較似牛頸脊 佢既雪花幾靚 食落都有少少油脂溶左 牛肉味適中 口感好軟林 質素唔錯 !
🍴四川紹粉 28 蚊👍🏻
28 蚊好多條紹粉 佢個味有 d似薯粉 但佢粗身好多 所以比較有口感同黏稠度高 d .飽肚野
🍴洛神花茶48 蚊🌸
洛神花味都多既甜度適中 幾解麻辣味 食辣湯底點比較適合
#雞煲 #烏雞 #洛神花 #手切牛 #火鍋 #打邊爐 #響玲 #羊肉 #鴨血 #洛神花 #麻辣
Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#火鍋英雄
銅鑼灣 駱克道491 至299 號京都廣場3 樓
~~~~~~~~~~~~