今日約左個友人又去食好野,個朋友想食刺身,所以帶左佢去呢一間以食新鮮刺身為主打的居酒屋-勝八居酒屋!呢間環境都係好日式,雖然係樓上店,但一開𨋢門就會見到好日式嘅門面,而且要開門先入到餐廳,唔洗比人係出面睇住你食飯!門口仲有今期優惠!最近係呢到飲圖中酒精飲品買一送一,真心正!但留心呀,假期前夕、星期五、六都唔用得呢個優惠!對於我呢啲對酒精無法抗拒嘅人黎講,都咪話唔正😂入面當然都好居酒屋,餐廳更加會將是日新鮮推薦用木板放出黎,又日式又方便客人了解!唔好講咁多,食刺身要緊!叫左是日新鮮刺身:帶子、白蝦蓉、螢光魷魚、八爪魚吸盤同金目鯛刺身!每一樣都好新鮮!金目鯛有魚味,但卻唔會覺腥!帶子鮮甜嫩滑!螢光魷魚爽口彈牙!白蝦蓉蝦味好重,啖啖甜甜!最正真係吸盤!好少地方會有吸盤可以食,個種脆爽感覺,真係好難追求到🤗汁煮鮑魚更加唔洗講,日式甜味醬汁完全入哂鮑魚肉入面!咬落去岩岩好,係咬得爛同唔爛之間,唔會軟pat pat又好硬骨骨👍🏼👍🏼甲羅燒就更加唔洗講,將蟹肉蟹膏加上麵包上享用!濃濃蟹味加上脆包,味道與別不同!吉列蠔更加係大大隻,肉身厚,配上醬汁,蠔味更加突出,食完一隻再想食另一隻,再一隻,再一隻.

對於我呢啲對酒精無法抗拒嘅人黎講,都咪話唔正😂

唔好講咁多,食刺身要緊!

吉列蠔更加係大大隻,肉身厚,配上醬汁,蠔味更加突出,食完一隻再想食另一隻,再一隻,再一隻.....

食完蠔?飲啦!😂😂😂
2018-05-29