2023-07-24
同另一半慶祝生日,想揾個有氣氛得黎唔會焗促,唔想又食西餐牛扒,最後揾到呢間西班牙餐廳。 🍸𝒞𝒽𝑒𝓇𝓇𝓎 𝐵𝑜𝓂𝒷橙香樸鼻,好有Old fashioned 既感覺~ Base用上Rum,聞落去橙味好香,飲落酒味幾濃又有cherry既香甜味🍒🧉𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊入口真係好似Tiramisu咁,朱古力、咖啡、酒味都好突出,好啱做甜品酒🫑𝒫𝒶𝒹𝓇𝑜𝓃 𝒫𝑒𝓅𝓅𝑒𝓇𝓈 邊飲酒,邊拎住一隻隻青椒,好chill濃濃青椒味,炸得香又唔油膩。 🫔𝒜𝓃𝒸𝒽𝑜𝓋𝒾𝑒𝓈 & 𝐵𝓁𝑜𝑜𝒹 𝒪𝓇𝒶𝓃𝑔𝑒 𝒮𝒶𝓁𝒶𝒹鯷魚咸度較高,配沙律菜、血橙,即時中和咸度,帶出海水味又fresh! 𝒮𝒸𝒶𝓁𝓁𝑜𝓅 & 𝒪𝒸𝓉𝑜𝓅𝓊𝓈 𝒞𝑒𝓋𝒾𝒸𝒽𝑒帶子,薄切八爪魚刺身,鮮味軟嫩,又有椰香。𝒯𝑜𝓇𝓉𝒾𝓁𝓁𝒶 𝒹𝑒 𝒫𝒶𝓉𝒶𝓉𝒶𝓈Tapas必點既西班牙薯仔蛋餅,面層鬆脆。入口鬆軟好有蛋香,有千層感覺。🐙𝒢𝓇𝒾𝓁𝓁 𝒢𝒶𝓁𝒾𝒸𝒾𝒶𝓃 𝒪𝒸𝓉𝑜𝓅𝓊𝓈八爪魚鬚部位結實,以慢煮方式調理,肉質軟滑入味,厚切唔韌鮮嫩脆彈。𝒮𝑒𝒶𝓉𝑜𝑜𝒹 𝒫𝒶𝑒𝓁𝓁𝒶配上蜆、蝦、青口煮海鮮飯,米飯飽滿圓潤,粒粒鲜味,混入檸檬汁提鮮效果明顯。🦐𝒢𝒶𝓂𝒷𝒶𝓈 𝒜𝓁 𝒜
橙香樸鼻,好有Old fashioned 既感覺~
🧉𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊
入口真係好似Tiramisu咁,朱古力、咖啡、酒味都好突出,好啱做甜品酒 🫑𝒫𝒶𝒹𝓇𝑜𝓃 𝒫𝑒𝓅𝓅𝑒𝓇𝓈
邊飲酒,邊拎住一隻隻青椒,好chill
帶子,薄切八爪魚刺身,鮮味軟嫩,又有椰香。 𝒯𝑜𝓇𝓉𝒾𝓁𝓁𝒶 𝒹𝑒 𝒫𝒶𝓉𝒶𝓉𝒶𝓈
Tapas必點既西班牙薯仔蛋餅,面層鬆脆。入口鬆軟好有蛋香,有千層感覺。 🐙𝒢𝓇𝒾𝓁𝓁 𝒢𝒶𝓁𝒾𝒸𝒾𝒶𝓃 𝒪𝒸𝓉𝑜𝓅𝓊𝓈
八爪魚鬚部位結實,以慢煮方式調理,肉質軟滑入味,厚切唔韌鮮嫩脆彈。 𝒮𝑒𝒶𝓉𝑜𝑜𝒹 𝒫𝒶𝑒𝓁𝓁𝒶
配上蜆、蝦、青口煮海鮮飯,米飯飽滿圓潤,粒粒鲜味,混入檸檬汁提鮮效果明顯。 🦐𝒢𝒶𝓂𝒷𝒶𝓈 𝒜𝓁 𝒜𝒾𝒾𝓁𝓁𝑜
橄欖油大蒜虎蝦
大大隻虎蝦,新鮮彈牙
多士一定要蘸埋辣蒜蝦汁,極惹味! 🍫𝟩𝟤% 𝒟𝒶𝓇𝓀 𝒞𝒽𝑜𝒸𝑜𝓁𝒶𝓉𝑒 𝒲𝒶𝓇𝓂 𝒞𝒶𝓀𝑒
生日點少得甜品?
本來想點Churros,但老公係朱古力控,還是點了心太軟~
每次去唔同餐廳點心太軟都好似抽獎咁~
而呢度就開動中獎mode
一切開朱古力好似溶岩咁流出,開心👏🏻👏🏻
朱古力蛋糕沾滿朱古力醬,加埋雲尼拿雪糕,
冷熱交融,滿足🫶🏻