近排都多左搵寵物友善嘅餐廳,因為可以帶埋我啲貓貓去。今次介紹嘅《Couch Club》同樣係寵物友善嘅餐廳,設計用左美式復古設計,會見到好得意嘅美式滑板和燈箱設計,打卡感十足。B.Y.0.B. Build Your Own Bento講到明B.Y.0.B.,就知道有好多款可以選擇,沙律、米飯、麵食、蔬菜、豬牛雞都可以揀。我就揀左木魚湯烏冬、椒鹽玉子豆腐、香草南瓜、手打雞肉餅配牛油香蒜日式和味噌比目魚。烏冬彈牙,豆腐外皮香脆,雞肉餅充滿肉香,比目魚嫩滑多汁。一次過試哂咁多款真係幾開心。Couch Club 沙律碗食完主食,都要食番碗沙律清下腸胃。材料都好豐富,有玉子豆腐、南瓜、車厘茄、牛油果和藜麥,非常之健康。至於飲品方面都10分有心思,我就試左芝士煙肉脆脆奶昔,有奶香之餘又有煙肉嘅咸香。而另一位朋友就試左沖繩黑糖泡沫咖啡,黑糖味好突出。Couch Club (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓302號舖

B.Y.0.B. Build Your Own Bento

Couch Club 沙律碗

Couch Club (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓302號舖