2023-02-17
˜”*°•.˜”*°• Casamigos。•°*”˜.•°*”˜最近喺銅鑼灣發現到一間西班牙餐廳餐廳環境非常有氣氛, 裝修都好靚餐廳有分室外同室內二邊😊 另外 佢地都有酒買架😂✿ 蕃茄鯷魚脆包呢個係餐前嘅小食, 佢哋個包好香脆,而且上邊配有蕃茄鯷魚, 開胃小食✿ 蒜蓉白酒汁煮蜆白汁煮蜆除咗有我最鍾意食嘅蜆之外,仲加埋好重嘅蒜蓉, 真係每一粒蜆都食得我好滋味✿ 三文魚魔鬼蛋酥盒佢哋嘅酥盒造得好鬆脆♥️配埋三文魚在加碎蛋沙律一齊食就係經典之作😂非常Match each👍🏻✿ 西班牙蛋餅超香濃嘅蛋味蛋餅入邊係有薯仔洋蔥同蛋整成所以口感層次好豐富柔軟✿ 豬肉可樂餅西班牙忌廉火腿球入邊係充滿勁creamy 既忌廉, 佢哋炸到外脆內Creamy, 不錯不錯✿ 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架呢個黑毛豬鞍架勁厚身, 好似手掌咁大, 重點係食落去個口感好鬆軟同帶有微微既彈牙油脂同肉都分部得好平均, 肉質好嫩另外佢嘅配菜仲有我好鍾意食嘅羽衣甘藍佢哋嘅做法將羽衣甘藍炸到好似紫菜咁😂又真係幾好食同特別, 呢個做法好新穎✿ 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬紅絲絨油條係西班牙好出名嘅一個甜品其實我都係第一💕感覺幾得意幾特別油
最近喺銅鑼灣發現到一間西班牙餐廳
餐廳環境非常有氣氛, 裝修都好靚
餐廳有分室外同室內二邊😊
蛋餅入邊係有薯仔洋蔥同蛋整成
所以口感層次好豐富柔軟
✿ 豬肉可樂餅
✿ 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架
油脂同肉都分部得好平均, 肉質好嫩
另外佢嘅配菜仲有我好鍾意食嘅羽衣甘藍
✿ 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
紅絲絨油條係西班牙好出名嘅一個甜品
其實我都係第一💕感覺幾得意幾特別
油條上面鋪滿左砂糖同我鍾意食嘅肉桂粉
雖然話佢係油條, 但係一啲都唔油膩
再配埋佢哋特製嘅士多啤梨朱古力醬
仲更加突出到油條嘅肉桂粉味
✿ Red Sangria
飲紅酒嘅話,我一直都覺得Sangria嘅紅酒係最好飲,因為佢係好易入口,有好香濃嘅葡萄味, 而且唔會太澀口♥️女仔真係好啱飲㗎
✿ Marry Berries
唔飲酒嘅朋友,我非常推薦啲杯Marry Berries, 佢係有三款新鮮吾同既莓調配而成嘅
, 佢飲落去嘅口感既係沙冰又係果汁嘅質感, 非常特別💕雖然佢都係屬於偏甜,但佢嘅甜係真係好香嘅莓味✨