2022-08-22
呢間外賣咖啡小店,雖然舖仔細細,但你真係唔好睇少佢!性價比高 💚質素不錯 🖤飲品食物多款式 又會定時轉款 🤍小店都肯咁花心思,點都要試下 😃🍫 Matcha Chocolate呢杯點都要試!因為我知佢地抹茶真係好出色💚🍵比例調得好好,唔會抹茶或朱古力搶咗對方嘅味道!🍹 Apricot Soda當日去係下午,太陽曬到正一正 🥵諗都唔駛諗叫咗呢杯!係杏桃+薑汁+桂花糖漿+Tonic water 😙估唔到咁樣幾夾喎,最緊要又唔太甜,飲落口好爽 🤩🥯 Matcha Strawberry Bagel咪睇佢得半個!我都要同我表妹share食 🤣🙈上層係 🍓 士多啤梨 creamcheese下層係 🍵 抹茶紅豆 creamcheese所以睇落你見到d醬係好rich!🍪 Pandan Mochi Cookie 斑蘭麻糬曲奇我哋堂食,請店員整返熱俾我地,哇~~香到呢 😍呢個好味啊!搣開見到麻糬好煙韌🤤引死人咩,而味道都好濃郁 😋不過如果少甜dd會更佳 😙📸 圖7:左🍪 Red Velvet Mochi Cookie隻顏色好靚啊 😍右🍪 Black Sesame Iced Cookie係凍食嘅,幾得意喎
性價比高 💚
質素不錯 🖤
飲品食物多款式 又會定時轉款 🤍
小店都肯咁花心思,點都要試下 😃
🍫 Matcha Chocolate
呢杯點都要試!因為我知佢地抹茶真係好出色💚🍵
比例調得好好,唔會抹茶或朱古力搶咗對方嘅味道!
🍹 Apricot Soda
當日去係下午,太陽曬到正一正 🥵
諗都唔駛諗叫咗呢杯!
係杏桃+薑汁+桂花糖漿+Tonic water 😙
估唔到咁樣幾夾喎,最緊要又唔太甜,飲落口好爽 🤩
🥯 Matcha Strawberry Bagel
咪睇佢得半個!我都要同我表妹share食 🤣🙈
上層係 🍓 士多啤梨 creamcheese
下層係 🍵 抹茶紅豆 creamcheese
所以睇落你見到d醬係好rich!
🍪 Pandan Mochi Cookie 斑蘭麻糬曲奇
我哋堂食,請店員整返熱俾我地,哇~~香到呢 😍
呢個好味啊!搣開見到麻糬好煙韌🤤
引死人咩,而味道都好濃郁 😋
不過如果少甜dd會更佳 😙
📸 圖7:
左🍪 Red Velvet Mochi Cookie
隻顏色好靚啊 😍
右🍪 Black Sesame Iced Cookie
係凍食嘅,幾得意喎 😃 仲要係我最愛嘅黑芝麻味😍,店員話咬落去係soft嘅,有點似食cheesecake嘅感覺 🤤
我哋冇食到,已經好飽肚啦 😂
下次先啦,影嚟俾大家睇下姐 😆😁
尾圖:你以為見到小店得綠色?
No,我眼中嘅佢係色彩繽紛的 🌈
正等於佢走馬燈果句:
How beautiful this world is !!! 💕
大家光顧嘅時候,可以請店員改你哋心水嘅走馬燈字,俾你哋打卡架 📸😎
(中英文都得👍😉)