2024-12-18
今日我喺銅鑼灣發現咗一間超正宗嘅印度菜餐廳,真係好正!餐廳入面所有廚師同店員都係印度人,感覺好地道。尤其我食咗一款甜品真係超正。*Chilli Chick*,這道菜辣味十足,雞肉嫩滑,配上香料炒製嘅辣椒,口感非常過癮!*Fried Rice*呢個炒飯非常香,米飯粒粒分明,搭配咗各種新鮮嘅配料,味道清新又唔油膩,真係好好食。*Mango Lassi*呢杯飲品甜而不膩,芒果味濃郁,帶有一絲酸味,十分解渴。*Rasmalai*係我今日嘅甜品,綿密嘅奶酪球浸喺香濃嘅牛奶汁入面,口感滑順,甜度適中,真係好好味😍*Chicken Tikka*和 *Dahi Puri* Chicken Tikka 鮮嫩多汁,香料味濃厚;而 Dahi Puri 則係用脆皮餅包住酸奶和各種配料,口感非常豐富,淨係睇個賣相已經好特別,店員交帶我千祈唔好搵刀切因為裏面會爆漿😍