📍Upside Lounge 🔍銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓-----都市人生活壓力大,收工總喜歡飲兩杯酒。方便度係我嘅首選考慮因素。之所以認識呢一間酒吧,係因為上次朋友喺度搞生日party,覺得佢哋嘢食同埋酒都幾唔錯,所以收工間唔中路過銅鑼灣就會過嚟同朋友飲番杯。.首先叫咗一杯the Water of life,返工嘅人生就好似呢杯酒嘅名咁,淡如水。雖然個名係咁,但係飲落去杯酒就好清甜,酒勁夠,味道清清爽爽好舒服。.另外同行嘅朋友就叫咗杯double P,呢杯酒嘅熱情果味好出,有種陽光夏威夷嘅感覺,都唔錯,容易入口。.佐酒小食推薦Buffalo Wings,醬汁濃郁度恰到好處,有少少煙燻嘅口味,雞肉亦嫩口,$78有成9隻,性價比唔錯。⭐PS:餐廳話聖誕節🎄佢地有做到會,準備同d friends一齊叫一堆雞翼返屋企Party Party~
📍Upside Lounge
🔍銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓