2022-05-20
今次係OP亂搵到嘅呢間打邊爐餐廳,真係一大驚喜!呢間餐廳係一座大廈入面,唔算好易搵。嚟食個日係平日晚,唔算好多人。第一次嚟,唔知咩最出名,就揀咗個自己最鐘意嘅椰子雞湯($228)。坐咗一陣,好快個湯底就到,本身醒唔起會有雞食,見到有雞到超開心,仲要大部份都係雞脾位!姐姐幫我哋煲咗一陣椰子水先放雞落去,呢個造法比較少見,通常都係一次過連雞煲。煲完之後即刻試下個湯底,真係超!級!甜!我諗係我飲過最好飲最甜嘅椰子雞湯,同朋友一路飲,一路大讚!耐咗就多咗油脂,但個湯底都係好入味好正!見到呢度小食居然有煎咗嘅午餐肉,即刻叫個嚟食!餐廳仲俾埋沙律醬,好正!因為而家有雞,我哋再叫咗個細嘅頂級霜降雪花肥牛($258)就夠,牛都好入味。最後就叫咗好健康嘅油麥菜+娃娃菜雙拼(係呀,佢有得幫你雙拼勁好)同埋淮山加蘿蔔!好滿足嘅一餐!真係下次再嚟都會叫呢個無得頂嘅椰子雞湯底!
耐咗就多咗油脂,但個湯底都係好入味好正!
同埋淮山加蘿蔔!
好滿足嘅一餐!真係下次再嚟都會叫呢個無得頂嘅椰子雞湯底!