2024-03-28
番新工同學仔話要同我慶祝下嚟左間隱世串燒酒吧呢頭無嚟過大家拎住個電話搵路都唔算難搵嚟到酒吧🤣唔係唔飲酒呀嘛?叫左兩杯長野縣~真澄梅酒$72/杯甜度的確比一般梅酒低,但梅味香濃,酒杯好別緻,轉呀轉都唔會倒瀉,好飲又好玩。平時去居酒屋食串燒必點免治雞肉棒$58呢度都唔例外,一樣有配日本生雞蛋同甜豉油,免治雞棒肉質厚,好juicy 有咬口有d軟骨,蘸埋生雞蛋豉油好好食,層次即時提升左,蛋味香濃。叫左樣未試過既雞心邊$33有雞心既味道,但比雞心彈牙,口感非常特別。雞皮叫左鹽燒同辣味各一串$66/2串呢間既雞皮好肉風琴薯片咁,唔似得出面咁乾咁敢,呢個仲有d咬口,脆但唔柴,正。酥炸雞軟骨$72都係必食炸得好香口但一d都唔油,唔會食落好更,比較易咬,係我食過最好食既雞軟骨。煙肉荔枝$35呢個之前第日食過好鍾意,見到有即刻點,荔枝好清甜,熱辣辣中和煙肉既油膩感,絕配。紫蘇雞皮蝦$45蝦肉十分爽口彈牙,同紫蘇葉幾搭,清新既配搭。南部雞肩$42呢個部位比較少食,估唔到都幾好食幾有肉。冬菇$25~師傅功架十足,火喉真係剛剛好,冬菇多數縮晒水,但你見到仲係好大粒,咬落去有汁。雞脾菇$25~同學仔話覺得個醬汁有
嚟左間隱世串燒酒吧
呢頭無嚟過大家拎住個電話搵路
都唔算難搵
嚟到酒吧🤣唔係唔飲酒呀嘛?
叫左兩杯長野縣~真澄梅酒$72/杯
平時去居酒屋食串燒必點免治雞肉棒$58
叫左樣未試過既雞心邊$33
有雞心既味道,但比雞心彈牙,口感非常特別。
雞皮叫左鹽燒同辣味各一串$66/2串
酥炸雞軟骨$72都係必食
煙肉荔枝$35
紫蘇雞皮蝦$45
蝦肉十分爽口彈牙,同紫蘇葉幾搭,清新既配搭。
南部雞肩$42
呢個部位比較少食,估唔到都幾好食幾有肉。
雞脾菇$25~同學仔話覺得個醬汁有酒味好特別,我覺得甜甜地之餘,超爆汁。
蔥蔥雞腿肉$32
超多蔥好香,雞腿肉好滑。
紫蘇梅雞蠔肉$42~因為我食左蝦呢個同學食話好特別。
味淋魚翅$72~送酒一流,煙煙unun
到左我第二期待既伊豆梅子飯團$52
三個邊都燒過,比飯焦更好食,真正外脆內軟,要好好心機先燒得咁均勻,紫菜包住一齊食,加埋牛蒡~梅子咸香又酸好開胃。
第三期待係明太子玉子燒$82
玉子超滑,明太子好多,呢個配搭係我最鍾意
食完想再食多碟🤣太好食。
整體真係幾唔錯,食物全部熱辣辣,真係燙口果隻,證明即叫即燒,咁當然即叫即燒就要比d耐性,但所有等待都值得,店員們全部都好有禮貌。
期間聽到店員問隔離枱4個女仔有無人今日生日,如果有會有支300ml清酒,勁貼心超驚喜囉!同埋店員幾靚仔🤭
下次會想試北海道甲鑼燒🤤🤤和牛提燈,睇片睇得多,未食過。