2023-03-05
「 銅鑼灣 • 睿私房菜 」今日放工之後同男朋友去銅鑼灣食私房菜 因為朋友食過讚不絕口 我地就即刻book枱去試試😻呢間「 睿私房菜 」有兩層 而我同男朋友兩個就坐係下層而上層就係私人包場嘅座位 呢到座位好寬敞坐得特別舒服同埋兩邊都會望到夜景🌃Service好好會主動幫你斟茶、枱面污糟咗會抹翻👍🏻🤍🤍酒香鮑魚呢個用湯匙裝住嘅鮑魚爽口又彈牙 酒香入味 有滿滿嘅汁係湯匙上🤍脆皮紫薯帶子呢個擺盤都好型格 一上枱啲煙仲飄緊出來 第一啖食到好脆嘅皮有啲甜甜酸酸嘅味道而餡料就有香甜嘅紫薯 再食入啲就會食到帶子夾在中間 呢個係好新穎嘅配搭 好爽口嘅帶子😋望落去個紫薯帶子都幾粒但食落一啲都唔膩 反而係覺得仲想食落去 好欣賞呢度菜😻🤍碧綠香煎鰻魚卷鰻魚個外皮燒得好香脆 男朋友平時唔識鰻魚佢都食哂🙈呢個鰻魚卷無咩骨又無腥味甜甜地又好厚肉🤍鮑汁鵝掌拼花菇花菇炆到好林好入味 而鵝掌肉質同樣咁林 好容易將啲肉分離 完全索哂花茹嘅汁好入味👍🏻🤍金蠔花枝球出面係炸到好香脆嘅米通 裡面係花枝丸包住金蠔完全無諗過呢兩樣材料會可以融埋一體都咁好食🤍玉環銀粉蒸蝦球呢個係節瓜係底而上面係擺放咗蝦球 節瓜蒸到好林 而蝦球好新鮮
🤍酒香鮑魚
🤍脆皮紫薯帶子
🤍碧綠香煎鰻魚卷
🤍鮑汁鵝掌拼花菇
🤍金蠔花枝球
出面係炸到好香脆嘅米通 裡面係花枝丸包住金蠔
完全無諗過呢兩樣材料會可以融埋一體都咁好食
🤍玉環銀粉蒸蝦球
呢個係節瓜係底而上面係擺放咗蝦球 節瓜蒸到好林 而蝦球好新鮮啲顏色都睇到 而且爽口彈牙
🤍櫻花蝦黑豚肉炒飯
炒飯作為最尾一道菜 見到炒面裡面加咗不少嘅櫻花蝦好香脆🦐🍚
🤍花膠蛋白杏仁茶
甜品係蛋白杏仁茶好白雪雪 飲落去好有奶香味 仲有花膠同好滑嘅蛋白 女士恩物 美白去斑抗衰老又滋潤😻
📍 睿私房菜 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號Zing!28及29樓