2024-11-05
上星期Happy Friday ,我哋一行3人走咗出CWB去happy吓,今次我地走出去銅鑼灣一間超人氣既韓式餐廳,此餐廳佈置非常有特色,有令人置身於韓國🇰🇷街頭嘅感覺,除咗佈置精緻,食物方面都一樣出色,等我介紹吓我哋今次食咗啲咩啦🤤🥥50cm 韓式海鮮鍋 $380🤩🤩🤩不得了、不得了,呢個海鮮鍋真係全長50 cm,要出動到兩個Gas爐,個鍋超多料,包括蝦、蟹、青口、鮑魚、魷魚、貝類,湯底味道係泡菜湯,辣辣地非常惹味,仲有配有好多芽菜做配菜,正正正😍🥥海鮮煎餅 $148材料有蝦、魷魚、韭菜、紅椒、蔥等等…煎得又薄又酥脆,非好香口,好食,最緊要唔係太油膩👍🏾🥥醬油蟹(連飯)1隻 $270呢味有人話要必食,蟹肉勁勁勁鮮甜,他們的醬油汁調味剛好,夠哂入味又唔會過鹹,配埋個紫菜飯撈埋D膏一齊食,超級正呢🤤🤤🤤🥥蜂蜜黃油炸雞(半份)$130食親韓國嘢,我一定係會叫炸雞,韓式炸雞係最好味,呢款蜂蜜黃油炸雞,上枱時新鮮熱辣,外層炸到超香脆,雞肉嫩滑juicy,外層舖咗蜂蜜黃油,口感甜甜的,非常惹味好食😋🥥炸蝦紫菜包飯包 $75賣相好吸引,炸蝦大大隻,配上其他配菜一齊食,好味👍🏾
🥥50cm 韓式海鮮鍋 $380
🥥海鮮煎餅 $148
🥥醬油蟹(連飯)1隻 $270
🥥蜂蜜黃油炸雞(半份)$130
🥥炸蝦紫菜包飯包 $75
賣相好吸引,炸蝦大大隻,配上其他配菜一齊食,好味👍🏾