2015-10-13 507 瀏覽
銅鑼灣駱克道地鐵站出口對面, 一間大廈入面有一間唔錯既酒吧MINI CLUB , 係我好耐前食完TST總店, 然後從網上得知原來喺CWB 開左分店, 甘啱經過CWB 就黎食下, 由於之前食過野, 又知呢間野出名紅白酒好味, 於是都係同個FRD食下小食飲下紅酒甘。入面環境雖然有得點飽肚食物, 但主要都係一間BAR黎, 有水吧位, 高櫈位, 而點野食係用IPAD 點菜方面, STAFF 十分有禮, 會詳細介紹食物,同酒類, 態度有善!我地食住花生, 再點左一隻南澳州既SHIRAZ, 味道十分FRUITY, 比較厚身, 後面AFTERTASTE有少少SPICY, 幾得意小食方面點左煎雞翼, 好香蜜糖味, 煎得熟度剛好, 雞翼雖然吾肥, 但肥同肉都算均雲。!串燒, 剛好冇雞肉, 所以點左兩串豬, 四串牛, 牛肉比較煙UN 多筋位, 豬肉夠滑同JUICY, 而且佢用既汁, 有沙嗲外仲有少少香草同番茅,幾特別, 同有少少辣。!生蠔方面點左白珍珠 味道AVERAGE 同CREAMY, 海水味都不算咸, 可以一次飲左佢, 加上LEMON 汁同茄汁係唔錯既小食。!最後黎左個火腿併盤加芝士, 芝士係比較淡
最後黎左個火腿併盤加芝士, 芝士係比較淡味既CHEESE< 奶味比較重但不咸, 適合飲一些不太濃味既紅酒或白酒, 而火腿除左有西班牙一普通火腿外, 仲有伊皮利亞黑毛豬24 個月後腿,火腿味偏淡, 但以小食黎計係跴錯。味道同佢既名稱都係匹配既。最後仲有威化餅配黑松露醬,都十分好味。

呢間食店環境氣氛好, 燈光微暗, 音樂有但不太大, 好適合幾個人食住小食飲下紅白酒傾計, 係一個收工優閒既好選擇。!
2015-10-12