2024-12-28
這家真係好適合幾個人小聚聊天,吃嘅飲嘅價格非常好,氣氛好,店員人也都很熱情好客,有什麼需求都能跟佢前溝通。特別推薦 1:Ume Matcha Milk招牌之一,屬於秋天的小甜水,女生喝很適合。整體風味很足,抹茶味也很香不會苦,梅果味濃鬱,酸甜平衡的唔錯,不屬於清爽系,而是濃情的感覺,唔想喝酒的就選這杯。朋友點的雞尾酒, 整體屬於鳳梨~~鼠尾草為主的風味,甜苦參半,推薦女孩子or喜歡偏甜口打朋友,上頭好快特別推薦 2:雪見奶茶聽個名就覺得好浪漫,啱曬12月飲返杯。奶茶好常飲,梅酒都好常飲,但奶茶+梅酒真係好少見, 我叫做佢做“大人嘅奶茶”,清爽不滯,順滑好飲!基酒用嘅梅酒,加入咗紅茶葉同牛奶,起司, 既有茶香仲有奶詠滑,更有起司嘅奶香味,同時又稀釋咗酒味。超好飲嘅一杯,真是不要錯過~炸雞配番茄梅子醬:不上火的話可以吃10份,酥炸q彈的口感,雞肉感覺有一整隻,份量很大!現點現炸,完全不濕軟。蒜香牛油蝦已經去殼,很方便吃,搭配法包完全不需要不優雅的食!焗鯖花魚燴飯也非常推薦,一邊喝酒一邊聊天一邊吃,腸胃也不會不舒服。 2-3人分享完全夠,醬料很足,每一口都很美味!臨走前仲叫咗一杯Royale
麼需求都能跟佢前溝通。
特別推薦 1:Ume Matcha Milk
特別推薦 2:雪見奶茶
臨走前仲叫咗一杯Royale ,好正,好特別,酒氣味濃,清新易入口。
我哋今次得兩個人 沒有嘗試各種2L酒桶!下次4-5人再嚟試試;另外有多種風味的shot也想嘗試,有個mango嘅隔壁桌點咗很誘人。