2019-07-31
廚師發辨9件壽司定食同朋友一直都好鍾意食廚師發辨,因為一定會有新鮮感.加上呢間自己之前都食過幾次,真係超級好味.而因為座位有限,所以唔會好迫,但要黎食就最好早D訂定位.境觀方面,食住可以望到個大球埸,係幾好既享受,而且店員好nice,整體都好乾淨衛生.白蝦壽司, 右口魚壽司,金目綢壽司平政魚壽司, 深海池魚, 赤鯥壽司海膽壽司,炙燒大拖羅,油厚魚壽司9款壽司各有千秋,而自己比較覺得小食到係, 赤鯥壽司, 平政魚壽司同油厚魚壽司.呢3款壽司除咗比較小食到,所以可能覺得味道更勝一籌..而呢3款都係比較油脂濃厚,但又唔會過份肥膩,所以的確好吸引.而且你會感受到每啖都油香四濺.食到lamlam脷.而其他壽司雖然係其他日式餐廳可能都會食到,但師博嘅刀功,同心思細密足以睇得出絕不馬虎.單單係海膽都大多瀉出嚟的確驚喜,其實除咗9件選擇,仲有最多16件可以揀,款式好多選擇.
白蝦壽司, 右口魚壽司,金目綢壽司
平政魚壽司, 深海池魚, 赤鯥壽司
海膽壽司,炙燒大拖羅,油厚魚壽司