2023-03-30 173 瀏覽
呢間日本清酒藏所係銅鑼灣百德新街,裝修雅致,坐得好舒服。今次我就試佐$980既set,總共有16道食物,由前菜到刺身到熱食到壽司到甜品,好豐富,食完一定夠曬飽呀🤫前菜方面我特別中意北海道水八爪魚🐙八爪魚好鮮甜,好爽脆,醬汁係好淡既自製醬汁,少少咸,更加帶出八爪魚既鮮味,伴碟既蕃茄都係日本直送既,好新鮮好好味呀!熱食方面有好特別既天婦羅帆立貝拼松葉蟹肉🦀帆立貝炸得外脆內軟,鮮甜既貝味係口入面爆發出黎,加上天婦羅上面新鮮既蟹肉,真係好好味呀,口感好豐富,好鮮好正!壽司方面我特別中意鰤魚背同埋深海池魚🍣兩件都好鮮味,魚肉係平時比較少食既,但原來都好好食,好鮮好嫩滑,完全唔腥,深海池魚仲有啲調味有啲梅子係魚上面,味道更有層次!
呢間日本清酒藏所係銅鑼灣百德新街,裝修雅致,坐得好舒服。

今次我就試佐$980既set,總共有16道食物,由前菜到刺身到熱食到壽司甜品,好豐富,食完一定夠曬飽呀🤫