2024-10-02 264 瀏覽
上次食過灣仔嘅維港冰室,覺得啲食物好味,今次行經銅鑼灣,都去咗銅鑼灣嘅維港冰室食晚飯。你家維港冰室好大間,有卡位,坐得都幾舒服!公司三文治 我囡好鍾意食三文治,佢揀咗公司三文治,上碟時,我哋都好驚訝,佢嘅擺盤都幾靚,食落去仲熱熱地,舊午餐肉係熱嘅,感覺完全唔漏,配埋蛋同埋蕃茄食,好開胃,好味👍豉汁蒸䱽魚 好耐冇食魚,就叫咗碟豉汁蒸䱽魚,估唔到佢嘅蒸魚掌握得咁好,條魚蒸到好滑,啲魚肉好正,有鼓汁味,又唔鹹,完全食到魚嘅鮮味!維港小炒皇 呢碟維港小炒王超級惹味,聞落好香,原來佢用咗韭菜、魷魚、蝦乾、鮮蝦、腰果等材料,再用XO醬去炒,所以非常惹味,送飯最岩!雪糕紅豆冰 呢兩杯特飲賣相好靚,杯雪糕紅豆冰有好多嘅紅豆,好足料,雪糕都好好味,我囡超鍾意!柑桔梳打柑桔梳打用咗少少鹹柑桔,鹹鹹地甜甜地,幾好飲👍呢間維港冰室,食物質素好好,我哋都好鍾意食👍📍維港冰室(銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖#銅鑼灣美食 #銅鑼灣冰室 #維港冰室 #冰室推介 #美食推介 #抵食美味

你家維港冰室好大間,有卡位,坐得都幾舒服!

公司三文治

豉汁蒸䱽魚

維港小炒皇

雪糕紅豆冰

柑桔梳打
柑桔梳打用咗少少鹹柑桔,鹹鹹地甜甜地,幾好飲👍

呢間維港冰室,食物質素好好,我哋都好鍾意食👍

📍維港冰室(銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖