2023-05-21 71 瀏覽
係銅鑼灣揾食想試新嘢,經過呢間印度餐廳一於試吓,點知有驚喜!Delhi Chicken Lollipop 炸小雞腿🍗香料味道好豐富好有層次,外皮炸得好香脆,雞腿肉仲保留到肉汁,雖然外表望落去少紅,但放心食因為唔辣!食落好惹味,如果用嚟送酒,一流!另外要讚係啲雞腿肉已經起咗骨推晒上前整到一粒波牌糖咁,所以食起嚟好方便!🤗 推薦!👌🏼另外試咗佢哋嘅lunch set, 都有幾多款式選擇!已經包含咗小食,飯/Nan Bread同飲品~Chicken Tikka Masala 我選擇咗配garlic Nan Bread, 嗰醬料好香濃,多層次嘅香料融合一齊,仲有少少甜甜哋👏🏼用嚟點包食一流!唔會好辣,老少咸宜。雞肉份量都有四五嚿,冇骨所以食起上嚟好方便,雞肉肉質鮮嫩,唔會乾柴,啲香料唔會完全遮蓋左雞肉本身嘅味道。👌🏼House Fish Curry 呢道都係多醬料嘅菜式,所以我都係選擇咗garlic Nan Bread配搭食🤭同以上雞嘅醬汁完全唔同味道,呢個比較偏黃薑味,唔辣,同魚肉好配合!魚塊大小適中,都有四五嚿,肉質結實得嚟入味👏🏼如果行開銅鑼灣又想食印度菜,推薦呢度😊性價比都幾高!👌🏼

Delhi Chicken Lollipop

另外試咗佢哋嘅lunch set, 都有幾多款式選擇!
已經包含咗小食,飯/Nan Bread同飲品~

Chicken Tikka Masala

House Fish Curry

如果行開銅鑼灣又想食印度菜,推薦呢度😊性價比都幾高!👌🏼