2019-07-04 104 瀏覽
忙左咁耐終於有時間去享受一餐好東西 今日享擇左去銅鑼灣食「樂壽司」呢到既環境好靚好寬闊的位置 門面已經好靚 格調高雅 令到食客食得好舒服👍 師傅會問岩唔岩食 同客人交流😆師傅會將每一件壽司放係隻碟到 我地再用筷子夾去自己隻碟-首先是昆布玉子豆腐和雜錦沙律 豆腐好滑所有壽司舊飯好細 個魚生好大舊鏝魚藻物 啫旺入面有舊鏝魚 下面有啲海藻 酸酸地的第一件壽司: 北海道帶子 帶子好鮮甜而面上放左少少柚子皮 第二件壽司: 間白魚 配上辛辣柚子皮 口感特別無惺味 而有彈性 第三件壽司: 淡老島既島池魚 唔落soy souce已經好有味 口感柔軟第四件壽司: 活赤貝 較為爽口第五件壽司: 金目鯛第六件壽司: 甜蝦 蝦高 有層次第七件壽司: 拖羅 入口即溶 肥瘦油脂剛剛好第八件壽司: 海膽望起來鮮橙黃色 吃起上來好鮮甜 唔會話苦 紫菜亦好脆最後還有一個迷你丼 海膽、三文魚子同(花香味) 呑拿魚蓉 三文魚子好鮮甜 仲要係好肥美既海膽😍套餐還有茶碗蒸同麵豉湯 茶碗蒸既餡料好豐富蛋仲好嫩滑 最後仲有埋甜品 係豆腐同抹茶雪糕🍦環境、食物、服務都無得頂😍😍👍👍

首先是昆布玉子豆腐和雜錦沙律 豆腐好滑

所有壽司舊飯好細 個魚生好大舊
鏝魚藻物 啫旺入面有舊鏝魚 下面有啲海藻 酸酸地的
第一件壽司: 北海道帶子 帶子好鮮甜而面上放左少少柚子皮
第四件壽司: 活赤貝 較為爽口
第五件壽司: 金目鯛
第六件壽司: 甜蝦 蝦高 有層次
第七件壽司: 拖羅 入口即溶 肥瘦油脂剛剛好

環境、食物、服務都無得頂😍😍👍👍