家賀屋

Harvest House
2024-11-09 176 瀏覽
聽過好多朋友介紹銅鑼灣「家賀屋」,今次都等我都試吓先。家賀屋開在交通便利嘅銅鑼灣渣甸街,系一間日式居酒屋,室內燈光柔和偏暗,裝修風格融合咗現代與傳統的日本元素,牆面上裝飾著精緻的日本藝術品,營造出優雅而舒適的用餐環境。餐廳設有吧台同私人包廂,吧台位置可以比客人近距離欣賞到廚師的廚藝。而包廂又好適合與朋友或家人聚餐。黑松露煙燻帆立貝創作壽司推薦,賣相精緻,外層用撻仔造型的紫菜包裹,帆立貝的肉質厚實鮮甜,經過煙燻處理後,散發出誘人的香氣。在上面用三文魚籽點綴,增添咗豐富的口感和色彩。特盛山椒鳗魚丼(二重鰻)定食米飯粒粒分明,鰻魚外層烤至微脆,內裡嫩滑,口感滑順。搭配香蔥、玉子、青瓜,口感有層次,定食仲配埋沙律、麵豉湯、茶碗蒸,非常豐富。銀鱈魚西京燒魚肉嫩滑,醬汁入味,搭配清新的蔬菜,使整體口感更加豐富。另外餐廳仲有好多時令而新鮮嘅刺身壽司選擇,比如:特大帆立貝、火炙特大蟹棒都好吸引。嘢飲可以試吓巨蜂乳酸特飲,充滿巨蜂提子味酸甜開胃。甜品朱古力心太軟,新鮮熱辣內餡流心濃郁。
聽過好多朋友介紹銅鑼灣「家賀屋」,今次都等我都試吓先。

黑松露煙燻帆立貝

特盛山椒鳗魚丼(二重鰻)定食

銀鱈魚西京燒
魚肉嫩滑,醬汁入味,搭配清新的蔬菜,使整體口感更加豐富。

另外餐廳仲有好多時令而新鮮嘅刺身壽司選擇,
比如:特大帆立貝、火炙特大蟹棒都好吸引。

嘢飲可以試吓巨蜂乳酸特飲,充滿巨蜂提子味酸甜開胃。

甜品朱古力心太軟,新鮮熱辣內餡流心濃郁。