2022-07-26 628 瀏覽
餐廳唔算好大,但都有private room,一班人黎食都可以👍🏻呢度午餐有3個course,百零蚊,加錢仲可以有埋dessert😋銅鑼灣黎講算係唔錯嘅選擇😎🥐餐前包點法式餐廳,餐前都會有一籃子各式各樣麵包比客人選擇,我就選左 牛肉包🥐本身自己都好鍾意牛油香嘅麵包,呢個牛角包外面酥脆,入面軟綿綿,嘗試蘸點些小黑醋橄欖油,會令牛角包更加香滑,不過就會蓋左牛油香,所以我都係鍾意就咁食。🥢燒椰菜花忌廉湯 椰菜花已打成溶,整個湯濃稠度剛剛好,最緊要係夠熱,整體忌廉味比較突出。🥢前菜西班牙火腿片沙律,造型好高檔,擺盤好有心思,一層一層食落去,首先就係烤中東麵包條,初時仲以為係薯條😂,咬落好鬆脆之後食西班牙風乾火腿片,咸咸香香,越𡁻油香越出;下邊鋪滿新鮮沙律菜,伴埋芒果檸檬芥末醬,味道好夾,偶然會咬到一小粒一小粒嘅石榴,酸酸味味好醒胃,非常開胃嘅餐前沙律。🥢炭燒美國特選黑毛安格斯牛扒order左7成熟,切開仍保持粉嫩,肉質軟嫩入口有些少油花,牛味好香濃,成塊都近乎冇根位,啖啖肉,同個燒汁味道非常夾側邊伴菜嘅薯仔粒🥔好軟糯,細細粒又精緻,又唔會食到好飽好溜。🍹餐飲

🥐餐前包點

🥢燒椰菜花忌廉湯