2022-06-15
Gastrobox我喺西貢都幫襯過好多次,原來係銅鑼灣都開左分店😍 唔使入到西貢咁遠,當然要約埋朋友去食餐好😎 店舖裝潢帶點vintage風,播著好熟悉既英文舊歌,都幾有情調,食物仲十分有水準!! 我地嗌左2個set dinner 包括餐湯同飲品🍹香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯 $218大大隻珍寶虎蝦,見到都流曬口水🤤 蝦肉好鮮甜爽口,肉質結實仲好厚肉🦐 黑松露菌意大利飯好香濃,軟硬適中,最緊要食完唔會好滯同好溜👍烤春雞配蜜糖芥末籽醬 $238依道烤春雞屋企人都大讚好食,因為真係超級juicy!! 肉質都好鮮嫩,即使係雞胸部分都完全唔鞋,仲充滿香草味🌿 值得一提,點春雞既蜜糖芥末籽醬好好味,同烤雞十分夾💯精選甜品 (Crème Brûlée) +$25Set dinner仲可以加$25 享用甜品,當日係Crème Brûlée 焦糖燉蛋絕對係我食西餐必嗌,最鐘意表面燒焦果層焦糖,配上幼滑既燉蛋,唔係太甜👍我地仲嗌左個卡邦尼忌廉扁意大利粉 ($135)好足料既卡邦尼扁意粉,不愧係我至愛!! 有海量煙肉、洋蔥,配上好有嚼勁既扁意粉😍 秘製carbonara sauce好creamy但同時唔
我地嗌左2個set dinner 包括餐湯同飲品🍹
香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯 $218
烤春雞配蜜糖芥末籽醬 $238
精選甜品 (Crème Brûlée) +$25
我地仲嗌左個卡邦尼忌廉扁意大利粉 ($135)
好足料既卡邦尼扁意粉,不愧係我至愛!! 有海量煙肉、洋蔥,配上好有嚼勁既扁意粉😍 秘製carbonara sauce好creamy但同時唔會令人覺得好滯👍 今餐真係十分滿足!!