2023-09-07 83 瀏覽
朋友之前有介紹過呢間cafe,話佢環境優雅得來食物質素都非常OK,今日佢專誠帶我黎食佢個lunch,嚟到1:00啱啱好係佢開門時間,唔使等👍🏻食物方面我地揀左自製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵同卡邦尼手工圓粗麵。店員同我哋推薦必食餐廳嘅意粉,因為全部手工製作🥹首先個龍蝦汁蟹肉意粉個醬汁味道非常之好,因為出面其他餐廳其實而家成日都食到龍蝦汁,不過通常啲汁嘅味道非常之一般同Standard,呢度食得出係佢哋自家調製嘅味道,再配上佢哋非常煙靭嘅寬條麵,我其實對意粉或麵包嘅質感有一定嘅期望,呢個意粉既出品係出乎我嘅意料,媲美專做西餐既中上價餐廳嘅出品❤️跟住個卡邦尼手工圓粗麵汁都非常濃郁,意粉質感都係食得出手工嘅味道,因為係食到麵粉嘅香味,不過蟹肉意粉個質素實在太好,所以相比下來就冇咁驚艷(冇比較冇傷害🤣),但呢個質素都一定係中上以上❤️反而如果有朋友唔太鍾意咁嘅麵條,呢個可能會比較適合❤️嚟到Cafe一定要食佢哋嘅飲品,我叫咗Matcha latte espresso, 好睇又好飲,推介!朋友嘅荔枝玫瑰寒天梳打都非常少女心,我偷飲咗一啖唔會好甜👍🏻買單嗰陣店員仲同我哋講原來佢哋啱啱開業一週年會有優惠,9月1

買單嗰陣店員仲同我哋講原來佢哋啱啱開業一週年會有優惠,
9月12號-10月12號 逢星期一至五 午市(13:00-17:00)會有9折優惠,朋友聽到即刻講嚟緊呢個月要食多次個蟹肉意粉😂
午餐
  • 自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條